Usługa systemowa KSU w zakresie marketingu i sprzedaży
Usługa systemowa KSU w zakresie marketingu i sprzedaży realizowana w ramach projektu systemowego PARP pn. „Zapewnienie dostępu przedsiębiorstw do nowych usług KSU”, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Poddziałania 2.2.1 Program Operacyjny Kapitał Ludzki, na lata 2007-2013.
Dla kogo?
Usługa systemowa KSU w zakresie marketingu i sprzedaży dedykowana jest mikro i małym przedsiębiorstwom z branży przetwórstwa rolno – spożywczego. Jej celem jest poprawa efektywności zarządzania przedsiębiorstwem, podniesienie zdolności operacyjnych przedsiębiorstwa oraz wzrost jego konkurencyjności poprzez wdrożenie nowych narzędzi marketingowych i sprzedażowych.
Opis usługi
- ETAP I – ANALIZA SYTUACJI RYNKOWEJ FIRMY
- Analiza uwarunkowań zewnętrznych przedsiębiorstwa (popyt i sprzedaż, analiza nabywców, systemu dystrybucji, makroekonomicznego otoczenia, szans i zagrożeń)
- Analiza uwarunkowań wewnętrznych przedsiębiorstwa (ocena pozycji rynkowej, struktury sprzedaży, słabych i mocnych stron)
- Identyfikacja i analiza potencjalnych problemów marketingowych (pozycjonowanie oferty, dobór grupy docelowej, problemy sprzedażowe)
- ETAP II – DORADZTWO STRATEGICZNE
- Indywidualne doradztwo, którego efektem będzie przygotowanie planu marketingowego oraz
- Opracowanie 5 wykonawczych programów marketingowych rekomendowanych do wdrożenia w przedsiębiorstwie
- ETAP III– ASYSTA WE WDRAŻANIU PLANU MARKETINGOWEGO
- Kompleksowe wsparcie doradcze w procesie wdrażania planu marketingowego oraz programów wykonawczych
- ETAP IV – SZKOLENIE Z ZAKRESU PODSTAWOWYCH ZAGADNIEŃ MARKETINGOWYCH
- szkolenie ma na celu podniesienie wiedzy i umiejętności w zakresie rozwoju marketingowego firmy
- zakres szkolenia:
- Podstawowe pojęcia z zakresu marketingu i sprzedaży
- Specyfika marketingu w branży rolno-spożywczej
- Podstawowe elementy i zasady analizy rynku i przygotowania planu marketingowego
- Zasady implementacji planu marketingowego
- szkolenia mają charakter zamknięty, w maksymalnie 15-osobowych grupach
- forma szkoleń to: 25% zajęć teoretycznych i 75% zajęć warsztatowych
- czas trwania szkolenia to 2 dni (16 godzin zajęć) – zapewniamy posiłki oraz nocleg
Z zaproponowanego wsparcia możesz skorzystać, gdy:
- Prowadzisz mikro- lub małe przedsiębiorstwo w branży przetwórstwa rolno-spożywczego;
- Twoja działalność gospodarcza zlokalizowana jest na terenie województwa podkarpackiego;
- Chcesz zwiększyć konkurencyjność, podnieść zyskowność i rentowność swojej firmy;
- Potrzebujesz wsparcia w zakresie sprzedaży i promocji Twojej firmy;
- Odczuwasz brak profesjonalnego doradztwa z zakresu szukania nowych rynków zbytu, optymalizacji dystrybucji i promowania swojej marki.
Finansowanie
- Uczestnictwo w projekcie jest w 70% współfinansowane ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w formule de minimis.
- Uczestnik projektu ponosi 30% kosztów usługi.
Osoby zainteresowane udziałem prosimy o wypełnienie Formularza Zgłoszeniowego i przekazanie:
- drogą e-mail: ewiktor@pap.rzeszow.pl
- faxem na numer: 17 857 71 00 wew.29
- pocztą tradycyjną na adres: Podkarpacka Akademia Przedsiębiorczości, Al. Piłsudskiego 40/15, 35-001 Rzeszów.